Életem egyik legnagyobb kilátástalan helyzete

Én nem vagyok az a típusú ember, aki ha bajba kerül vagy ha nehézség tárul elé, akkor kétségbe esik és nem találja a megoldást vagy a kiutat. Általában az mondható el, hogy elég gyorsan össze tudom magam szedni a sokkhatás alól bármilyen helyzetben és a megoldást keresem, a megoldás felé fókuszálok, nem hibást kutatok vagy pánikolok. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok esetben ez nem döntés kérdése, mert az ember saját temperamentumából nem igazán tud kilépni, de én mindenesetre nagyon örülök neki hogy nem blokkolok le ezekben a váratlan helyzetekben, hanem a lehető leggyorsabb megoldásra törekszem és keresem a kiutat a helyzetekből.

Persze az élet engem is meg tud lepni, és én is tudok olyan helyzetbe kerülni, ahol hiába a teljes higgadtságom, a megfelelő gondolkodásom, a pozitív hozzáállásom, a kiútkeresésem, valahogy nem indulnak el a dolgok a megoldás útján és topogok egy helyben, még valaki segítő kezet nem nyújt. Egyetlen egyszer fordult elő velem ilyen helyzet, amikor a fővárosba kellett utaznom egy konferenciára, és sajnos a metróból kilépve elejtettem a telefonomat és összetört a kijelző. Nem csak azt nem tudtam, hogy hol van jó xiaomi szervíz budapest területén, hanem bizony azt sem, pontosan hol vagyok, merre induljak, hogy jutok el a konferencia helyére és még sorolhatnám.

Abban a pillanatban döbbentem rá arra, hogy a telefon amit a kezemben tartok túl nagy súlyt kap az életemben. Túlzottan bízok a használatában, és jól látható, hogy ha az élet elveszi azt tőlem, nem igazán tudom hatékonyan és jól megoldani a problémákat. Persze e nagy tanácstalanságomban segítő kezet kaptam egy arra járótól, aki elmagyarázta hogyan jutok el a konferenciára, ahol pedig egy szakágbéli kolléga segített ki azzal, hogy elkisért a xiaomiszervizshop.hu csapatához, akik kicserélték a kijelzőt a telefonomban, és másnaptól már minden a régi volt. Megoldás tehát itt is volt, csak én nem találtam hirtelen. Remélem többször nem kerülök ilyen helyzetbe.